Електронен каталог Книги

 Как да поръчам заглавие онлайн?

elkatalog

*Направете търсене и изчакайте резултата;
*Изберете заглавията, които искате да поръчате;
*Натиснете бутона ПОРЪЧАЙ ИЗБРАНИТЕ;
*Попълнете данните в Заявка за библиотечни единици и изпратете заявката;
*При възникване на технически проблем по изпращането на заявката, можете да заявите исканите заглавията на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. от вашата електронна поща.

Онлайн поръчки - до 5 (пет) заглавия в един имейл и по една заявка на ден - се изпълняват само на регистрирани потребители с редовни потребителски карти. При непосочване на потребителските данни (име, фамилия, номер на карта/баркод), поръчките се анулират без отговор.
*Добавете информация за това кога и къде искате да ползвате заявените документи - в читална зала или за домашен прочит. Задължително посочете Вашите имена и номер на потребителска карта. Поръчки се изпълняват както следва:
*онлайн поръчки, получени до 12.00 ч., се изпълняват за следващия ден след 08.00 ч.
*онлайн поръчки, получени след 12.00 ч., се изпълняват за следващия ден след 14.00 ч.
* онлайн поръчки за изпълнение в събота и неделя, се заявяват до 12.00 ч. в петък.
Ако желаете заявените документи за друг ден, моля, посочете дата (в рамките на близките два, три дни). Заявени поръчки в почивни и празнични дни се изпълняват в първия работен ден след тях.
*Ще бъдете своевременно информирани за изпълнението на заявката Ви. При посещение на място в библиотеката, поръчаните документи ще Ви очакват на предварително посоченото от Вас място – в съответната читална зала или на Бюро за приемане на поръчки, ако са за домашен прочит.

Презаписване на документи може да се извърши и на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Библиотечни документи, заети за дома, могат до бъдат презаписвани по този начин до два пъти след изтичане на определения за ползване срок.

Надяваме се да бъдем полезни и да Ви спестим време. Очакваме Ви!

 


Народна библиотека „Иван Вазов” е второто депозитно хранилище в  България и електронният й каталог отразява българската книжна продукция от 1996 г. до днес. Електронната база съдържа над 158 000 записа.  Включени са библиографските описания на следните видове издания:

• Книги
• Албуми и Атласи
• Картографски издания
• Нотни издания
• Служебни издания от 1998 г. (включително автореферати от 2006 г.)

Katalog_redkiЕлектронният каталог Старопечатни, редки и ценни издания включва фондовете Редки и ценни издания и Възрожденска книжнина, които са част от колекциите на отдел „Специални сбирки”. Хронологичните граници на изданията, обединени в общата база, обхващат периода 1512 г. – 2009 г. Библиографските описания съдържат визуализация на корици, оригинални илюстрации, автографи и екслибриси.

 

FaLang translation system by Faboba