American Corner и Интернет

36

При нас бихте могли да научите как да получите пълен достъп до необятните ресурси на eLIBRARY USA. Тя дава възможност на посетителите на American Corner да открият това, което американците намират в обществените си библиотеки и предлага изключително широк диапазон от ресурси, които биха били полезни както в изучаването на английски език, така и в придобиването на знания за Американската история, култура, наука, здравеопазване, образование, бизнес и т.н. Една невероятно богата интернет библиотека, включваща:

- Encyclopedia Britannica
- Gale Virtual Reference Library
- Filmakers Library Online
- Teacher Reference Center (EBSCOhost)
- English Language Learner (EBSCOhost)
- BookFlix
- Literature Resource Center
- Business Source Premier
- Public Library of Science
- Wikipedia
- College Navigator
- EducationUSA
- PowerKnowledge Earth and Space Science
- PowerKnowledge Life Science
- National Geographic Virtual Library
- National Geographic Kids и мн. др.

IIP Digital е публично достъпен сайт, предоставящ най-новото аудио, видео и писмено съдържание от IIP. Той включва множество средства за изготвяне на програми, включително видео, публикации, текстове, преписи, адаптивни брошури, статии и фото галерии. Съдържанието е разположено според шест обширни теми: Всичко

38

за Америка; Демокрация, Гражданско общество и Образование; Икономически растеж и развитие; Околна среда, Наука, Технологии, Здраве; Мир и безопасност, както и събития. CO.NX е дигиталният дипломатичен IIP тийм, който свързва хора от целия свят чрез интерактивни онлайн видео програми с участието на експерти по предмети, формиращи общественото мнение, включително обществени лидери и правителствени служители. Тези програми предоставят виртуални пространства за интерактивен обмен на идеи по различни теми като демокрация, гражданско общество, образование, Американска култура, предприемачество, околна среда, наука, технологии, и много повече. Чрез използването на свързващи технологии като видео, мултимедийни уеб чатове, конферентна връзка, и социални мрежи, CO.NX излиза от географските и културни граници, позволявайки да се включат чуждестранни участници, включително посетителите на American Corner, в разговори, които иначе не биха могли да се осъществят.
Voice of America е сайт, който приютява Learning English, своеобразна платформа предлагаща разнообразие от тематични материали, предназначени за обучаващи се по английски език от всякакви нива. Видеата са придружени с текст и представляват чудесно допълнение към дискусиите в различните клубове. Особено полезни са профилите на Education USA във Facebook и Twitter, както и каналът на Education USA в YOUTUBE, който позволява на ученици, студенти и техните родители и преподаватели да наблюдават клипове от американски колежи и университети. 

WEBCHATS: Възходът на инструменти като Skype, интерактивни уебкастове, Google Hangouts, Adobe Connect, както и разнообразие от социални медийни платформи, предоставят на American Corner инструменти, чрез които да се увеличи броят, многообразието и опита на участниците практически. Онлайн партита и виртуални дискусии чрез уебинари са доказани като изключителен механизъм за провеждането на културни програми. American Corner може да разшири обхвата на културния си обмен като се присъедини към спонсорирани от Департамента уеб чатове и свързвайки участниците в различни дискусионни групи.

37

FaLang translation system by Faboba