ЧИТАЛНИ ЗАЛИ 

Читална зала № 1 Филологически, обществени, естествени, точни и приложни науки се намира на втория етаж на библиотеката. Тя е ситуирана в две преходни помещения. Обособени са 80 читателски места. Потребителите имат достъп до литература от всички области на знанието – хуманитаристика, икономика, право, история, география, журналистика, медицина, точни и естествени науки. Читалнята разполага с богат справочен и речников фонд. Обособен е кът, в който са представени специализирани периодични издания на български и чужди езици.
*Читална зала № 1 предоставя възможност за ползване на: подръчен фонд, представен на място; литература и периодика от книгохранилище, която може да бъде заявена на Бюро за приемане на поръчки или онлайн; справочно обслужване.
*Читална зала № 1 разполага с форматен скенер. Той предлага възможност за сканиране на части от библиотечни документи.
*Читална зала № 1 разполага с автоматизирани места за работа с бази данни с отдалечен достъп и с научен профил; предлага свободен Wi-Fi достъп.
*Читална зала № 1 работи от понеделник до неделя, като за събота и неделя литературата се заявява предварително в петък на място или онлайн на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Достъпно е автоматизирано работно място, снабдено със специализирана техника Open Book 9.0.1542, предназначена за работа на незрящи граждани.

Текущата периодика на български и чужди заглавия по абонамент потребителите могат да ползват в Читална зала №3 Текуща периодика, разположена в помещението на Обществен информационен център.

 

FaLang translation system by Faboba