РЕГИСТРАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛИ

Регистрацията на потребителите се извършва целогодишно в Каталожното фоайе на Библиотеката. Тук можете да получите първите указания за ползване на колекциите и информация за услугите, които предлагаме.

Услуги на място
•Потребителски абонаменти:
*Годишна, шестмесечна, месечна и еднодневна потребителска карта. Вижте подробности за условията и обхвата на услугите тук и заплащането тук.
•Заемане и връщане на библиотечни документи. Срокът за ползване на книги е 30 дни. Те могат да бъдат презаписвани до два пъти след изтичане на определения срок. Книги за дома се заемат само при валиден потребителски абонамент.
•Изпълнение на подадени на място поръчки за заемане на библиотечни документи за домашен прочит и/или читална зала могат да бъдат: за съответния ден, за следващ ден или за събота и неделя (само за читална зала). След заявяване на поръчката в Бюро за приемане на поръчки за деня, документът се доставя до 15 мин.

Онлайн услуги
Онлайн обслужване чрез персонална регистрация в платформата „Моята библиотека“. Това Ви дава възможност за:
*създаване на профил и достъп до Вашия читателски картон;
*онлайн поръчка на книги за домашен прочит и получаване на отговор за тяхната наличност до 24 часа от подаването на заявката;
*онлайн запазване на документи и проследяване състоянието на заявката; при посещение на място поръчаните документи Ви очакват на място в Бюро за приемане на поръчки;
*онлайн презаписване на заети документи (до два пъти след изтичане на първоначално определения срок от 1 календарен месец).

*Поръчки за читални зали за събота и неделя се приемат на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. от персоналната Ви електронна поща от понеделник до петък.

FaLang translation system by Faboba